What's cooking?

jul_och_tomtar/Weihnachten78.gif
Vaknar till angenäma dofter från köket...
Öppnar ugnsluckan och konstaterar att allt är i sin ordning.
Strax klart.
Tvåochetthalvt kilo älg som lagat sig själv under natten!
Fantastiskt!
Eller Tjälknöl, som det också kallas.

God Morgon!

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Janne

Älg! Det måste vara det godaste kött som finns men Tjälknöl har jag aldrig ätit. Vad är det? Vad är skillnaden mellan det och vanlig älgstek?

Postat av: Ulrika

SV:

Tjälknöl tillagas frusen, direkt in i ugnen, 10 tim i 100'. Sedan ner i saltlake några timmar - klart!Ätes kall, som rostbiff ungefär.

Postat av: Gun

Jag älskar tjälknöl och bruka göra den på nötkött. Janne, kom hit ska jag bjuda dig! Alla i vår familj älskar det och det är säkert ännu godare på älgkött.

Postat av: Ama de casa

Tjälknöl är jättegott!

Jag har hört att hon som "uppfann" rätten skulle tina sin stek och glömde bort den. Försökte i efterhand rädda den med saltlaken, och det lyckades hon ju galant med :-)

Om det nu är sant...

:-)

Kram

Postat av: Em

Jag har aldrig smakat, men det låter underbart gott! (Läste lite i kommentarerna ovanför så jag fattar vad det är :D)

Postat av: Barbro Binda

Å fy faan alltså! Nu rinn sickle för fullt! En redi "knul" ve pärgratängen, ååååååååå, vill HA!

Postat av: anne

Jaha! Tjälknöl. Jag trodde tomten varit hos er i natt och skickat in skinkan i ugnen! :)

Postat av: Britt

Oj det var längesedan jag lagade tjälnöl...säkert 20 år sedan...men då gjorde jag det flera gånger per år. Mycket gott!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback