Välfärdssymptom

I ett anfall av plötslig arbetsiver, fick jag för mig att jag skulle komplettera diversehyllan på jobbet med några kattmatsburkar. Surfade runt lite bland alternativen på beställningssidan och insåg snabbt att detta inte skulle låta sig göras i en handvändning...

Jeeeezus, vilket utbud det finns i den branschen!

Det finns foder för långhåriga katter och för korthåriga, för utekatter och för innevarianten. För ungar, vuxna, gamla och gravida katter. Torrfoder i otaliga varianter och fabrikat, bitar i gele med smak av kyckling eller oxe eller lax eller lever. Havets läckerheter med skaldjur eller handskalade räkor i smakrik sås.

Hundfodersidan går inte av för hackor den heller, där frestas det med delikatesser som grisknorr, tjurmuskel och det exklusivaste av allt - tunnskivat ox-juver...!!!!
Don't know much of Biology
, som det heter i visan men vissa grundläggande kunskaper har jag trots allt lyckats snappa upp genom åren, och så mycket vet jag i allafall att det som hänger under oxens mage inte kallas för juver...


Våran Lillkisse nöjer sig med torrfoder och vatten, ovetande som hon är om de extravanser som butikshyllorna erbjuder. I gengäld festar hon till det emellanåt med egenfångade möss serverade au naturel...

Nåväl, det är förstås bra att vi tar väl hand om våra husdjur, skam vore det annars.
Men hur mycket smakvariation kräver egentligen en ordinär huskatt i sina bästa år?
Bryr dom sig verkligen om ifall det serveras lax eller lever eller nåt annat köttslams i skålen?
Jag menar, vi talar om små rovdjur här, som i naturligt tillstånd stillar hungern med råttor och möss och någon liten pippifågel...

Jo, jag inser att även katter är individer med olika behov och preferenser men i ärlighetens namn är det nog matte och husse som har lagt grunden för denna massindustri snarare än missen själv.

För om missen själv verkligen fick bestämma skulle nog Whiskas med Råttsmak toppa försäljningslistan...

Permalink Allmänt Kommentarer (22) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Diana

Oftast är ju katter dessutom så kräsna att de bara äter en sort och alltid. Jäkla trix att byta sort innan den nya accepteras.

Postat av: Mita

Det finns alldeles för mycket,man blir helt snurrig i skallen om man inte redan vet vad man ska ha.

Har jag hittat en sort som funkar bra,då kör jag med den.Samma sak med tugg grejerna,

Kramen!

Postat av: Krönikören

Här sket det sig redan i första stycket. Jag har nämligen fått för mig att du jobbar på kontor, så jag satt och funderade över varför ni skulle ha kattmatsburkar bland kopieringspapper och plastmappar.

Postat av: Gun

Ja det verkar ju helt onödigt med alla dessa sorters kattmat. Men det finns tydligen en marknad för det också. Vår katt nöjde sig också med torrfoder och vatten.

Postat av: Ama de casa

Klart att det är vi människor som gör att det finns så strort utbud. Det är ju liksom vi som är marknaden. Ja, vi köper maten alltså, vi äter den inte. Utom en och annan gång på nån pizza då ;-)

Postat av: Selma

Så rätt du har och så fort det går att skämma bort ett litet odjur.

Postat av: Dansbandsfrun

Hej gumman, jag MÅSTE berätta att jag sitter nu o fikar hos en bloggkompis till mig som jobbar på Shell i Skärblacka. Som ska åka på kryssning snart. Kom då på att jag minsann "känner" en till Shell-tjej. Ska du också ut o kryssa månne??

Hennes bloggnamn är "pysseliten" om du vill kolla in hennes blogg.

kram

Postat av: Pia

Ja häromdagen tänkte jag på det här.. fast då handlade det om två saker.. bindor och tandkräm.. Jisses, där kan vi snacka om valmöjligheter!! :o)



Sv: Det känns ju som om du är betydligt närmare utgivning av en bok än jag är!! Du som fått utmärkelse av själva Camilla Läckberg(visst var det hon?)..

Postat av: krulli

Haha det där har jag inet tänkt på, jag försöker variera torrfodret, dumt kanske ;)

Postat av: Dansbandsfrun

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH, typiiiiiiskt ;)

jag som trodde ni hade nåt gemensamt hihihi

För jag minns förra året när du skulle åka båten på godismässan o Arvingarna spelade o du försökte övertyga mig att det var så kul ;) (avskyr Arvingarna)hahahaha och då började jag läsa den här tjejens blogg ungefär samtidigt o inser att hon också skulle på båten....O falsk blondin som man är så fattade man ju DIREKT att ni hade bensin gemensamt ler

Men ok, va svår du din OK-brutta ;) kram kram

Postat av: Mia systeryster

Mina katter och hundar får bara torrfoder och vatten. Ibland får de smaka nåt gott av oss, givetvis. Det finns ju hur mycket som helst att välja på!

Postat av: Stattinskan

Min Kattfan vet verkligen vad han vill ha - och inte är det räkor, lever, strömming och annat som "vanliga" kattor äter. Närå, det ska vara det absolut dyraste kattfodret som djurapoteket i Malmö har .... skitkatt :-)

Gomorron

Postat av: Svorskan

Marknadsekonomi.. ;)



Jag tycker fler människor borde inse att de förmänskligar sina husdjur. Både katter och hundar mår mycket bättre om de får vara just det och inte små kelgrisar till människor som enbart är ute efter att tillfredsställa sina egna behov. (Ups, jag blev visst lite allvarlig här :D).

Postat av: Barbro Binda

Och FORMERNA på torrfodret! Katten skiter väl i om det är stjärnor, små fiskar eller hjärtan!!! Ägaren också faktiskt.

Kram pådä å häls åt..ja du vet :-)

Postat av: Ia

Jojje Wadenius har gjort en fantastisk låt som heter mus på burk ;)

Här äts det bara Mjau som är en svensk kattmat :P

Postat av: Herta

Hinner inte Dina arbetskamrater handla på vägen hem så DU måste hålla dem med kattmat?

Postat av: Ellis

Haha de ju lite sjukt!

Postat av: Freedomtravel

Det är inte bara så att välfärdshusdjuren får mer och mer att välja på. De blir också fetare och fetare. Fick jag veta av en veterinär på en middagsbjudning...

Postat av: Åsa

Torrfoder och vatten är vad som gäller här också, plus egenfångade kosttillskott. "Skogsmus och Blåmes" borde också vara en storsäljare....=)

Postat av: Britt

Jag tror även vi människor skulle kunna äta en sort resten av livet ifall vi var tvungen. Vi skulle bara vara glad att slippa svälta.



Och tänker man efter så varierar man sig inte så mycket...de flesta har 10 paradrätter de rullar mellan till de lessnar...sen byter de till 10 nya.

Postat av: Bara Jag

Jag kan gång på gång förundras över det enorma utbud som finns just för som du säger - kattens naturliga föda är ju allt annat än delikatesser i sås... Och det här med fisk... Varför hävdar man att katter älskar fisk?? Har någon någonsin sett en katt fiska själv?? Vår katt är dessutom allergisk mot fisk :-)

Kram!

Postat av: Smsa Låna

Schysst blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback