Julpyssel

Det drar ihop sig till advent minsann, och det är inte utan att man får lite prestationsångest.
Nu ska det mysas med ljus i vårt hus, glögg och pynt och röda gardiner.
Det ska bakas, och städas och stökas.
Och pysslas.

Till och med Maken blev gudbevars lite pysselsugen häromkvällen, och ropade glatt till övriga familjen att göra honom sällskap vid köksbordet för en stunds kvalitetssamvaro under lättsamma former.
Tonårsbarnen hörsammade kallelsen genom att snabbt fly ut ur huset med diverse nödlögner som svepskäl.
Det var pojkvänner som skulle besökas och elgitarrer som skulle spelas och det ena med det andra som uppenbarligen ansågs viktigare än myspysselkväll i trivsam gemenskap med sina dagars upphov.

Som den milda, goda hustru jag är skyndade jag raskt till köket, där Maken redan hade dukat fram allt man behöver för en riktigt lyckad pysselkväll i glädjens tecken:

* 1 sax
* 1 tomt mjölkpaket
* 1 trasig skrivare
* 1 trasig tonerkassett
* 1 tom (men i övrigt möjligen hel?) tonerkassett
* 1 oändligt tålamod

Alltså: inga flörtkulor, inget silkespapper, inga tomma toarullar och inte en knäckform så långt ögat når.
Vi snackar Manligt Machopyssel.
Med en touch av desperation i tonen.
Eller tonern, snarare.Det var nämligen den som var problemet. Skrivareländet hade nämligen några dagar tidigare, på det envetna sätt som bara tekniska produkter kan, deklarerat att tonern var slut, varpå en ny kassett inköpts från det företag på nätet som enligt egen utsago har ALLT till din skrivare.

En sanning med modifikation, skulle det visa sig.
Möjligen har dom allt till DIN skrivare. Men uppenbarligen inte till vår.

Maken är dock inte den som låter sig nedslås av såna banala motgångar.
Lite fingerfärdigt pyssel är nog allt som behövs, resonerade vi optimistiskt och hipps vipps hade ett hörn av mjölkpaketet förvandlats till en behändig liten tratt genom vilken tonerpulvret från den nyinköpta, odugliga kassetten hälldes tillbaka i den gamla, tomma kassetten som tidigare suttit i den numera obrukbara skrivaren.Ni kan inte tro så mycket svart pulver som ryms i en tonerkassett.
Massor, kan jag lova er.
Det blir svart på bordet och på golvet och på händerna.
Och sen när man fyllt på och spillt ut färdigt så fungerar det givetvis inte i allafall.
Då städar man upp, tvättar av sig och kastar bort alltihop, precis som man brukar göra med smaklöst flörtkulepyssel och trista smällkarameller.

Därefter tänder man några värmeljus, dricker lite glögg och lutar sig tillbaka i soffhörnet.
Och beställer en ny skrivare.

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Hahahahahaha!!!!!

Läste en kul historia på Facebook.
Kanske inte helt politiskt korrekt, men håll till godo:

Tre killar gifte sig med varsin tjej.
Den första gifte sig med en skånska och sa till henne, när jag kommer hem från jobbet ska huset vara städat och klart. Första dagen såg han inte någonting, men andra dagen var huset städat och fint.

Andre killen gifte sig med en stockholmska och sa till henne, när jag kommer hem ska huset vara städat och tvätten fixad. Första dagen såg han inte någonting och inte den andra dagen heller, men den tredje dagen var allt klart och fint.
Tredje killen gifte sig med en norrländska, han sa åt henne, när jag kommer hem ska huset vara städat, tvätten fixad och maten stå på bordet.
Första dagen såg han inte någonting och inte andra eller tredje dagen heller, men på fjärde dagen kunde han se litegrann på vänster öga och röra högerhanden så pass mycket att han kunde göra sig en macka…

Hahahahaha!!!
Som sagt.

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Det är stor skillnad...

..på lort och pannkaka, särskilt när det kommer till doften.

Samma sak gäller fina, franska stinkande ostar och surströmming, fast där är det snarare smaken som skiljer dem åt. Båda är goda men liksom olika.
In a good way.

Nåväl, igår var det suring som stod på menyn, intagen i sällskap av goda vänner och sedvanliga tillbehör såsom potatis, lök, tomater, ljusugnsbröd och västerbottensost.
Ren njutning för både gom och öga, MUMS vad gott det var!Lättrensad och fin var den också, så att man snabbt fick den färdig och hyfsat benfri på smörgåsen redo för den första längtansfyllda tuggan.
En bekant här i byn avslöjade i förtroende att hon faktiskt brukar bli så sugen, att hon måste ta en liten klunk av spadet för att stå ut innan hon kan sätta tänderna i läckerheterna.
Själv har jag hittills tack och lov lyckat behärska mig.

Annars är ju drycken till lite av ett problem faktiskt, ifall man skulle vilja dricka nåt starkare än bordsdricka och om man som jag inte tycker om öl.
Ingen enda av experterna på systembolaget har nämligen lyckats rekommendera mig ett gott rödvin som passar till surströmming.
Inte till palt heller, för den delen.
Eller risgrynsgröt.

Det finns onekligen allvarliga brister i sortimentet.

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Fy fabian vad det luktar äckelpäckel i kyl...

img_3470 (MMS)

Fy fabian vad det luktar äckelpäckel i kylskåpet..  Antingen är det nåt djur modell större som har gått och dött därinne eller så är det nåt annat fel som är trasigt. En snabb husdjursinventering gav dock det lugnande beskedet att både hund och katt fortfarande är vid liv, varför odören således måste skyllas på något annat. Sniff. Sniff. Uuurrrkk!! Aha!! Makens stinkande ostar, inköpta på Frankrikeresan förra veckan är på sannolika skäl misstänkta för allvarlig kränkning av luftrummet i köket i allmänhet och i kylen i synnerhet. Domen blir döööden!! (För ostarna förstås, inte maken naturligtvis;) Hoppas dom smakar bättre än dom luktar för ikväll ska dom förtäras till fredagsmyset! Förslagsvis med en klädnypa på näsan...;-)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Trodde att lite av meningen med att ha hun...

img_9766 (MMS)

Trodde att lite av meningen med att ha hund, var att alltid kunna räkna med att åtminstone den är glad att se mej... Pytt!! Får jag presentera Cosmo - den felande länken, som lugnt ligger kvar på soffan när man kommer hem på lunch, inte ens bryr sig om att vifta på svansen och närmast verkar tycka att man stör när jag klappar honom på huvudet. Undrar just vad han kan ha haft för ansträngande övningar för dig som kan motivera en sån slöhet? Tja pja, inte har han dammsugit i allafall...

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Gomorron kamrater!! Kolla vilka läckra brö...

img_2137 (MMS)

Gomorron kamrater!! Kolla vilka läckra brön vi erbjuder på macken - Honeybuns heter dom,  bara en sån sak! Just dom här är dessutom specialutrustade med saffransgegga...;-) Passar utomordentligt bra till morronkaffet kan  jag försäkra. Jag har nämligen provat.

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Ännu en skön söndag...

...har passerat i slöhetens tecken.

Farsdag gjorde inte mycket väsen av sig här i huset.Vinkade lite uppåt den blå himlen där min egen pappa numera befinner sig sedan snart sjutton år tillbaka.
Hoppas han har bott in sig nu, och funnit sig tillrätta där uppe bland de andra änglarna. Det är jag förresten säker på, han var nämligen särdeles lätt att komma överens med, min far. Och är det nåt som behöver fixas och lagas där uppe kan dom vara säkra på att han rycker in och ställer upp.
Lite trist att inte kunna bjuda honom på tårta förstås, det hade varit trevligt.
Kram på dej, pappa i himlen. Jag saknar dej fortfarande och kommer alltid att göra det.

Barnens pappa behagade inte heller hålla sig hemmavid på högtidsdagen, utan sitter i skrivande stund i en hyrbil tillsammans med ett knippe jaktkamrater på väg hem från skogsäventyr i Frankrike. Färden hemåt började tiiidigt i morse runt fyrasnåret och för sådär en timme sedan meddelades det att de precis hade korsat Öresundsbron.
Skönt. Bara sisådär en tvåhundra mil kvar då, innan han landar på kudden här bredvid.


Det har varit ruskigt tomt på den där kudden.
Nio långa dar har han varit borta, så det är banne mig på tiden att han kommer hem igen.
Dessutom påstås det från initierad källa att det har inhandlats ädla drycker av alla de slag, men med tanke på att själva jakten lämpligt nog gick av stapeln i Champagnedistriktet så kan man kanske hoppas på lite bubbel i bubbelbadkaret i morgonkväll...?


Grattis på Farsdag, Älskling! Och välkommen hem!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En värld av möjligheter!


Den stundande förmögenheten sätter onekligen snurr på tankarna....

Jag riktigt känner hur slantarna bränner i plånboken, fast dom ju sanningen att säga inte riktigt har landat där än.
Bah, formaliteter och diffusa detaljer som man inte behöver haka upp sig på.

Jag föredrar att blicka framåt istället och se MÖJLIGHETERNA som i och med min 20 miljonerdollarvinst ju numera är så gott som obegränsade.Funderar på att köpa Grekland, faktiskt. Och möjligen Italien också.
Har hört att priset på medelhavsländer i allmänhet ligger på en lämplig prisnivå för närvarande.
Ska nog höra mig för om ett paketpris - två till priset av ett? Borde funka, tycker jag. Bra pris vid snabb affär är väl en vedertagen affärskutym? Det känns som om det gäller att passa på medan solen skiner, så att säga...

Hmmm...

Man kanske skulle ta och lägga ett bud på Spanien också, när man ändå håller på?
Vad tror du om det,
Ama?

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Lucky me!!

Fick ett sms av det trevligare slaget i eftermiddag, där det stod att just MITT mobilnummer hade blivit utvalt i det stora mobiltelefonnummerlotteriet, och att detta i sin tur innebär att JAG har VUNNIT - hör och häpna!! - inte mindre än 20 sköna miljoooner USA dollar!!!Yohooooo!!! Fatta vilken TUR jag har!!

Detta glädjebesked kunde inte ha kommit lägligare, eftersom jag preciiis var på väg till La Stada i sällskap med min mor för att sätta sprätt på lite kosing.

- Nå, vad säger du morsan, var vill du luncha? Säg bara till, jag bjuder!
- Tja, vad sägs om Paris? Vore väl skoj att ta reda på vad dom äter där borta.
- Visst, taget! Vi åker!

Men så bor vi ju där vi bor och efter en snabbkoll visade det sig till vår besvikelse att det faktiskt inte går några lunchflyg mellan Skellefteå och Paris. Lite snopet givetvis, men det fick bli en lasagne på den vanliga syltan istället. Inte fy skam det heller, men inte precis escargots... Morsan insisterade dessutom på att få betala kalaset, men jag lovade visserligen att betala tillbaka med RÅGE när pengarna väl har landat på mitt konto.

Styrkt av födointaget såväl som av kassaflödet investerade jag därefter i snabb takt i tre snygga toppar plus ett par klackestövlar från Scorett to die for...


Visserligen på halva priset man bara för att man plötsligt har blivit rik som ett troll betyder ju inte det att man nödvändigtvis måste vräka sig och bli vulgär.

Nä, jag tänker minsann investera mina pengar KLOKT och FRAMSYNT och INNOVATIVT. Jag tänker göra så mycket GOTT! Skänka till cancerforskning och Rädda Barnen och Frälsningsarmen och Världsnaturfonden och rent vatten i Afrika. För att bara nämna några saker.
Vilken TUR att just JAG vann! Inte bara för mej utan faktiskt för HELA VÄRLDEN!!!!

Nu återstår bara några små formaliteter innan det låter KAAASCHIIING!!! i plånboken! 
Allt jag behöver göra är att mejla kontonummer och pinkod till den där adressen i Nederländerna så är saken BIFF och det ljuva livet kan börja!!!
Ett enkelt knapptryck och lyckan är gjord.
Jag riktigt ryyyser av förväntan...


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ta Daaaaa!!!Gissa vem?

Kungen? Jesus? Fantomen?

Nä, sorry - det är faktiskt bara JAG som Hipps Vipps drabbades av en lika oförklarlig som oemotståndlig bloggarlust!
Vart kom den ifrån, liksom?
Så där helt plötsligt?
Tja Pja, beats me - här är jag iallafall - ett halvår or so senare och Oändligt mycket klokare än sist...

Vatten har förvisso brusat under broarna och byk har tvättats, sura rönnbär har förtärts men även de allra ljuvaste åkerbär (varav en beskärd del hamnat på flaska och i sällskap av lagom proportioner sprit och socker tillsammans utmynnat i den ädlaste åkerbärslikör ämnad att avnjutas i ytterst små glas vid ytterligt speciella tillfällen.)

Hursomhelst, här är jag igen, och döm om min förvåning och glädje över att jag faktiskt har haft BESÖK här på ödebloggen under min bortavaro - rara kamrater som undrar var jag håller hus och hur jag mår.

TACK för omtanken!
Jag mår bra, livet är gott och det känns skoj att skriva igen.
Förhoppningsvis håller det i sig, för jag har verkligen saknat det.

Och er.
Framför allt ER!!!

Tack för att ni har väntat.
KRAM <3

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()